"Bistik"

En lækker sandagtig kage med fyldig smørcreme.

Til 1 springform; Ø 22 cm

100 g smør

100 g sukker

1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

1 æg str. M/L

1 tsk. mandelaroma

200 g hvedemel

1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

½ dl mælk

 

Mandelfyld

50 g smør

75 g sukker

1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

2 spsk. mælk

100 g hakkede mandler

 

Smørcreme

100 g smør

75 g sukker

50 g Dr. Oetker Quickcreme

2 ½ dl mælk

  1. Rør smør, sukker og vaniljesukker blødt. Tilsæt ægget, og pisk mindst 2 minutter.

  2. Rør mandelaroma i, og tilsæt sigtet hvedemel og bagepulver sammen med mælken. Rør det hurtigt sammen, og kom dejen i en smurt springform.

  3. Til mandelfyldet smeltes smør i en gryde. Tilsæt sukker, vaniljesukker, mælk og mandler. Rør godt og afkøl. Fordel den afkølede mandelmasse oven på dejen, og bag kagen ved 160° C i 40-45 minutter. Afkøl kagen på en bagerist.

  4. Til smørcremen røres smør, sukker og kagecremepulver sammen. Pisk mælken i lidt ad gangen og pisk godt indimellem, så cremen ikke skiller.

  5. Flæk den kolde kage, og læg den sammen med smørcreme. Sæt kagen i køleskabet, til cremen er fast.

Andre inspirerende opskrifter