Opskrifter

Chokoladelagkage med chokoladecreme, passionsfrugt og brændt marengs

Denne lagkage har en skøn, intens smag af chokolade. Lagkagebundene smøres med abrikosmarmelade og passionsfrugt, der giver en frisk syrlighed til bunde og chokoladecreme. Laglkagen pyntes med smagfuld brændt marengs.

Til 10 portioner

Chokoladebunde

4 æg

150 g sukker

100 g hvedemel

50 g kakaopulver

1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

 

Chokoladecreme

100 g Dr. Oetker Budding med chokoladesmag - koldrørt med sukker

3 ½ dl letmælk

 

Fyld

2 dl abrikosmarmelade

6 passionsfrugter

 

Marengs

2 æggehvider

1 knsp. salt

130 g sukker

Chokoladebunde

Pisk æg og sukker luftigt.

Sigt mel, kakao og Dr. Oetker Bagepulver ned i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen. 

Fordel dejen i 3 cirkler (ø 25 cm) på 3 bageplader med bagepapir (elller i springforme) og bag dem i ovnen ved 200 °C i ca. 10 min. Afkøl bundene i ca. 20 min.

 

Chokoladecreme

Kom kold mælk op i en stor skål og tilføj Dr. Oetker Budding med chokoladesmag (koldrørt). Pisk stille og roligt med en elmixer på laveste trin i 2 min. og kom det i en sprøjtepose. 

Sæt cremen på køl i ca. 60 min.

 

Fordel abrikosmarmelade, passionsfrugt og chokoladecreme på de 2 af bundene. Læg den sidste bund ovenpå.

 

Lav marengsmassen ved at piske æggehvider, salt og sukker sammen i ca. 10 min. og kom det i en sprøjtepose med en fin tylle.

Sprøjt marengstoppe ud på toppen af lagkagen. Brænd marengsen med en gasbrænder.