Opskrifter

Fragilitékage med kaffemousse, flødeskum og hindbær

En dejlig knasende og luftig fragilité er en klassisk dessert. Denne kage er lagt sammen med en cremet kaffemousse og toppet med flødeskum samt friske bær og mynte.

Til 10 portioner

Fragilitébunde

225 g marcipan

1 dl vand

2 ½ dl æggehvide

225 g sukker

40 g Hasselnøddeflager

 

Kaffemousse

140 g Dr. Oetker Mousse au Café

5 dl letmælk

 

Pynt

1/4 l piskefløde

400 g hindbær

frisk mynte

Fragilitébunde

Riv marcipanen og pisk det sammen med vand

Pisk æggehvider med 1 ½ tsk. sukker til det er let skummende. Tilsæt resten af sukkeret og pisk æggehviderne helt stive. Rør marengsen sammen med marcipanen.

Smør fragilitémassen ud på 3 stykker bagepapir (3 bunde på ø 28 cm) og drys dem med hasselnøddeflager.

Bag bundene ved 160 °C i ca. 45 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle i 30 min. Vend dem om og træk forsigtigt bagepapiret af.

 

Kaffemousse

Kom kold mælk op i en stor skål og tilføj Dr. Oetker Mousse au Café. Pisk det sammen med en elmixer på højeste trin i ca. 5 min. og kom det derefter i en sprøjtepose.

 

Saml lagkagen ved at sprøjte Dr. Oetker Mousse au Café imellem lagene. Lad toppen være fri.

Fragilitékagen sættes på køl i 60 min.

 

Anret lagkagen med flødeskum, hindbær og evt. frisk mynte på toppen.