Kringle med creme

Lækker kringle med creme og mandelflager samt perlesukker på toppen. Skøn til eftermiddagskaffen og en gammel klassiker for de fleste.

Til 20 portioner

400 g hvedemel

1 tsk. stødt kardemomme

1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

125 g smør

1 dl mælk

25 g gær

2 æg

 

Fyld

100 g Dr. Oetker Quickcreme

5 dl sødmælk

50 g rosiner

100 g sukat

Æg til pensling

50 g mandelflager

2-3 spsk. perlesukker

  1. Bland hvedemel, kardemomme og vaniljesukker, og smuldr smørret i blandingen. Lun mælken og rør gæren ud i den lune mælk. Pisk æggene sammen, og rør dem i gærblandingen. Ælt dejen let sammen med mel og lad den hæve lunt i 45 min.

  2. Hæld cremepulveret i tempereret mælk og rør i ca. 5 min. Lad cremen hvile 15 min før brug. Tril dejen til en lang pølse, og rul den flad, så den er ½ cm tyk. Læg Quickcremen på midten af dejen, og drys med rosiner og sukat.

  3. Fold siderne ind over fyldet, pensl med æg og drys med mandelflager og perlesukker. Læg kringlen på en bageplade, og lad den hæve lunt i ca. 30 min. Bag kringlen ca. 25 min 180° C varmluft.