Lynroulade med citroncreme

Lækker og luftig roulade med citroncreme til eftermiddags- eller aftenkaffen. Let at lave og flot udseende. Roulade er en klassisk dessert, de fleste kender. Prøv vores opskrift, som indeholder op til 12 stykker.

8 - 10 personer, 

Citroncreme

45 g Dr. Oetker Quickcreme

2 dl sødmælk

Saft og reven citronskal af ½ citron

 

Roulade

3 æg

125 g sukker

1 spsk. vand

50 g hvedemel

50 g kartoffelmel

½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver

1 tsk. fintreven citronskal

Sukker og flormelis

  1. Rør quickcreme og mælk sammen som anvist, og smag cremen til med citronsaft og citronskal. Pisk æg, sukker og vand luftigt og skummende. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i dejen. Tilsæt citronskal og smør dejen på en bageplade med bagepapir ca. 30 x 40 cm. Bag rouladen ca. 5 min ved 225° C.
     
  2. Vend rouladen ud på sukkerdrysset papir, og lad den køle af nogle minutter. Træk bagepapiret af, smør citroncremen på bunden og rul den sammen på den lange led. Drys med ekstra flormelis og servér rouladen i skiver. Kan sagtens laves dagen i forvejen – men også lige inden servering.

    Tips: Cremen og rouladedejen kan også smages til med appelsin eller kakao, og straks har man en appelsin- eller chokoladeroulade.

 

 

Andre inspirerende opskrifter