Opskrifter

Mojitostang med limemousse, lime-myntesirup, flødeskum og frisk mynte

En hjemmelavet roulade er en festlig dessert, når den fyldes med mousse og toppes med sirup og flødeskum. I denne opskrift kombineres den lækre, bløde roulade med frisk lime og mynte.

Til 10 portioner

Mojitoroulade

3 æg

1 tsk. Romaroma

120 g sukker

120 g hvedemel

1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

 

Limemousse

150 g Dr. Oetker Premium Limemousse

2 dl koldt vand (max. 25 °C)

 

Lime-myntesirup

8 lime, saft herfra (+ revet skal fra én)

en håndfuld mynte

350 g sukker

1/4 l piskefløde 

Mojitoroulade

Pisk æg, romaroma og sukker luftigt. Bland hvedemel og Dr. Oetker Bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Pisk dejen sammen i 2-3 min. 

Smør dejen ud i en firkant (28 x 35 cm) på en bageplade bekædt med bagepapir. Bag bunden i ovnen ved 225 °C i 5-7 min.

Drys sukker på et andet stykke bagepapir. Læg roudladebunden herpå med oversiden nedad og fjern det første stykke bagepapir.

 

Limemousse

Kom 2 dl koldt vand (max 25 °C) i en stor skål og tilføj Dr. Oetker Premium Limemousse. Pisk med en elmixer først 1 min. ved lav hastighed og derefter 4 min. ved høj hastighed.

 

Smør Dr. Oetker Limemousse ud på rouladebunden og rul rouladen sammen, mens bunden stadig er lun. Sæt rouladen på køl i 60 min.

 

Lime-myntesirup

Kog lime, limeskal, mynte og sukker til en sirup. Det tager ca. 15 min. Køl den helt ned.

 

Anret mojitostangen med lime-myntesirup, flødeskum, lidt revet limeskal og frisk mynte.