Opskrifter

Ravioli Gorgonzola med Romainesalat og blåmuslinger

Lækker og frisk romainesalat med Ravioli Gorgonzola og blåmuslinger. Friske ingredienser er med til at gøre denne ret til en fornøjelse for smagsløgene! For andre relaterede retter, se nederst på siden.

Til 10 portioner

1,2 kg Dr. Oetker Ravioli Gorgonzola

300 g jordskokker

1 dl eddike

1 dl vand

80 g sukker

1 tsk. salt

15 g frisk ingefær

1 citron

2 æggeblommer

2 spsk. sennep

80 g parmesanost (20 g til pynt)

3 ansjosfileter

3 dl vindruekerneolie

4 skiver rugbrød (150 g)

4 spsk. olivenolie

3 fed hvidløg

2 kg blåmuslinger (240 g drænede)

3 hoveder romainesalat

2 skalotteløg (40 g)

20 g tørrede tranebær

Salt og peber

  1. Giv Ravioli Gorgonzola et let opkog i letsaltet vand og herefter pastaen simre ca. 1 minut. Køl pastaen af i koldt vand. Snit jordskokker tyndt på et mandolinjern. Kog eddike, vand, sukker, salt og strimler af ingefær op, og hæld lagen over jordskokkerne. Lad dem trække i 2 timer.

  2. Snit julienne af citron, og kog i letsaltet vand i 5 min. Si vandet fra og lad dem køle af. Kom saft fra citronen i en blender sammen med æggeblommer, sennep, parmesanost og ansjosfileter.

  3. Blend og hæld vindruekerneolie i lidt efter lidt, til konsistensen er som mayonnaise. Smag til med salt og peber. Rist små tern af rugbrød gyldne på en pande i olivenolie.

  4. Hæld blåmuslinger, knust hvidløg og 2 dl hvidvin i en gryde og damp dem ca. 7 min. under låg, eller til de alle er åbne.

  5. Snit romainesalat og skalotteløg, og bland det hele i en stor salatskål.