Gnocchi med tomat- og ostesauce

Endnu en lækker ret fra Gnocchi familien, denne med tomat- og ostesauce!

Til 10 portioner

2 kg Dr. Oetker Gnocchi

½ dl olivenolie

350 g squash

200 g kogt skinke

20 g frisk basilikum

 

Tomatsauce

1 ½ gulerod

1 rød peber

1 løg

1 tsk. olivenolie

500 g hakkede tomater

2 spsk. oregano

 

Ostesauce

500 g mascarpone

125 g gorgonzola

250 g parmesan

250 g mozzarella

¼ l kaffefløde

315 g smør

  1. De dybfrosne Gnocchi hældes i en GN-form med lidt olivenolie og varmes i forvarmet combisteamer ved 100° C i ca. 20-25 min. Hak gulerødderne, den røde peber og det ene løg groft.

  2. Sautér grøntsagerne i olien i en gryde. Kom de hakkede tomater og oregano i. Lad grøntsagerne simre under låg i 30 min. Blend grøntsagerne til en fin ensartet tomatsauce, og smag til med salt og peber. Til ostesaucen brækkes gorgonzolaen i små stykker, parmesanen rives fint, og mozzarellaen deles i mindre stykker.

  3. Smelt smøret i en gryden, og tilsæt fløden. Blandingen bringes langsomt i kog under omrøring og skrues ved opkog med det samme ned, hvorefter mascarponen tilsættes. Det er vigtigt, at saucen ikke koger, når mascarponen er tilsat. Når mascarponen er smeltet, tilsættes de andre oste og smeltes langsomt under omrøring. Squashene vaskes, skæres over på langs og derefter i skiver. Sauteres i lidt olivenolie.

  4. Skinken strimles og tilføjes til squashskiverne. Fordel gnocchierne på tallerknerne og anret saucerne dekorativt omkring dem.

  5. Fordel squash og skinkestrimler hen over gnocchierne og pynt med friskhakket basilikum.