Mandel-nøddetærte

Lækker, sprød og smagfuld mandel-nøddetærte til kagebordet. Perfekt til aftenkaffen.

Til 12 portioner

Tærtedej

200 g hvedemel

½ tsk. salt

75 g flormelis

2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

100 g smør

1 æg

 

Fyld

3 æg

1 ½ dl honning

25 g smeltet smør

1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

Revet skal af 1 ubehandlet appelsin

100 g hele afhindede mandler

100 g mandelsplitter

100 g valnødder

  1. Bland hvedemel, salt, flormelis og vaniljesukker. Smuldr smørret i melblandingen, og saml dejen med sammenpisket æg. Lad dejen hvile 1 time i køleskabet.
     
  2. Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform (Ø 24 cm). Rist mandler og mandelsplitter let. Pisk honning, æg, smør, vaniljesukker og appelsinskal sammen i en skål, og bland med mandler og valnødder.
     
  3. Fordel fyldet på tærtedejen. Bag tærten 30-40 min ved 175° C. Lad tærten køle af, og sæt den evt. i køleskab til servering. Serveres med creme fraiche eller flødeskum.

Andre inspirerende opskrifter