Bag denne gluten- og laktosefrie tærte med hindbærfyld og luftig marengs og lav en sød dessert uden hverken gluten eller laktose. Server den evt. med en kop varmkakao eller kaffe.
Til 12-14 portioner
Springform: Ø 22 cm
Mazarinbund med kokos
200 g laktosefri smør, stuetempereret
150 g sukker
250 g marcipan
3 æg str. M/L
100 g mandelmel
3 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
60 g kartoffelmel
50 g kokosmel
Hindbærmarmelade
3 blade Dr. Oetker Husblas
400 g hindbærmarmelade
Marengs
100 g æggehvider
85 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker
Pynt
5 friske hindbær
Mazarinbund med kokos
1. Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.
2. Pisk smør, sukker og marcipan sammen.
3. Tilsæt æggene og fortsæt med at piske.
4. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål, og vend blandingen i marcipanmassen.
5. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir (dejen vil være ca. ½ cm i tykkelsen).
6. Bag mazarinbunden i 40-50 minutter. Afkøl bunden helt og skær kanten fri.
7. Læg kageplast langs springformens side. Så får kagen en flot kant når hindbærmarmeladen fordeles.
Hindbærmarmelade
1. Læg husblas i blød i koldt vand.
2. Varm 100 g af marmeladen op.
3. Klem husblassen for vand og smelt den i marmeladen.
4. Hæld den varme blanding over i den resterende marmelade og rør sammen.
5. Fordel marmeladen på mazarinbunden og lad den sætte sig mens marengsen piskes.
Marengs
Pisk æggehvider, flormelis og vaniljesukker sammen til en sej marengs. Pisk i mindst 10 minutter.
2. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en rund tyl og pynt kagen med små toppe.
3. Brug en créme brûlée-brænder til at brune marengsen let.
Pynt
Halvér de friske hindbær og pynt kagen.