Den klassiske gulerodskage med god smag af krydderier og de orange rødder. Den er toppet med en blød og luftig flødeostecreme.
Til 8-10 portioner
Gulerodskage
185 g sukker
1,5 dl smagsneutral olie
2 æg str. M/L
165 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
4 spsk Dr. Oetker Kagekrydderi
1 knsp. salt
50 g hasselnøddeflager
250 g revet gulerod
Flødeostecreme
25 g smeltet smør
100 g flødeost naturel
250 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker vanillesukker
Gulerodskage:
Pisk sukker og olie sammen. Pisk æggene i. Rør alle tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt sukkermassen og de revne gulerødder og rør det sammen. Kom dejen i en springform (ø 20 cm). Bag kagen ved 180 grader, traditionel ovn, på næstnederste rille i ca. 50 min.
Flødeostecreme:
Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk flødeost og flormelis sammen, tilsæt det afkølede smør og pisk til blandingen er lys og luftig. Pynt med flødeosten på toppen af kagen.
Tip: gulerødderne kan skiftes ud med revet squash.