Christoffers Café Gulerodskage

Den klassiske gulerodskage med god smag af krydderier og de orange rødder. Den er toppet med en blød og luftig flødeostecreme.

Til 8-10 portioner

Gulerodskage

185 g sukker

 1,5 dl smagsneutral olie

2 æg str. M/L

165 g hvedemel

2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

4 spsk Dr. Oetker Kagekrydderi

1 knsp. salt

50 g hasselnøddeflager

250 g revet gulerod

 

Flødeostecreme

25 g smeltet smør

100 g flødeost naturel

250 g flormelis

2 tsk. Dr. Oetker vanillesukker

Gulerodskage:

Pisk sukker og olie sammen. Pisk æggene i. Rør alle tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt sukkermassen og de revne gulerødder og rør det sammen. Kom dejen i en springform (ø 20 cm). Bag kagen ved 180 grader, traditionel ovn, på næstnederste rille i ca. 50 min.

 

 

Flødeostecreme:

Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk flødeost og flormelis sammen, tilsæt det afkølede smør og pisk til blandingen er lys og luftig. Pynt med flødeosten på toppen af kagen.

 

Tip: gulerødderne kan skiftes ud med revet squash.