Citronfromage uden fløde

Laktosefri citronfromage uden fløde er perfekte for personer med laktoseintolerans. Med denne opskrift får du stadig den fyldige smag uden brug af hverken mælk eller fløde.

Pift evt. din citronfromage uden mælkeprodukt op med laktosefri flødeskum og kandiserede violer. 

 

Tip:

Forlæng holdbarheden på dine citronfromager med en måned ved at fryse dem i en lukket beholder. 

 

Til 10-12 portioner 

1,5 dl æggeblommer
3,5 dl æggehvider
10 blade Dr. Oetker Husblas
Revet skal fra 1 usprøjtet citron
250 g lyst rørsukker
1,5 dl friskpresset citronsaft

 

Pynt

Før servering kan citronfromagen pyntes med lidt flødeskum (evt. laktosefri) og klassiske kandiserede violer.

Forberedelse

Tag æggene ud fra køleskabet ca. 1 time før tilberedning, så de er tempererede. Find derudover portionsglas eller serveringsskål frem. 

 

1. Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 min. Læg bladene i vandet et af gangen så hvert blad omsluttes af vand.

2. Riv skallen af den usprøjtede citron.

3. Pisk rørsukker og æggeblommer til en tyk æggesnaps i ca. 10 min. eller indtil sukkeret er opløst.

4. I en anden skål piskes æggehviderne helt stive i ca. 10 min.

5. Varm kort citronsaften i en kasserolle og tag den af varmen.

6. Klem husblassen for vand og smelt den i citronsaften under omrøring.

7. Lad citronsaften køle til den er lillefingervarm.

8. Hæld citronsaften i æggesnapsen i en tynd stråle under konstant omrøring.

9. Vend de stive æggehvider i blandingen en skefuld af gangen indtil blandingen er jævn.

10. Anret citronfromagen i serveringsglas og stil dem på køl i mindst 1 time. Anretter du i en sto serveringsskål skal du påregne ca. 4 timer på køl indtil fromagen er stivnet.