Gelatinepulver

Gelatinepulver, eller gelé pulver som nogle kalder det, er gelatine i pulverform. Dr. Oetker Gelatinepulver er en klar gelatine, som er lavet på okse.

Brug det som husblas til madlavning og desserter. Til forskel fra husblas kan Gelatinepulver også benyttes som bindemiddel til ikke alene søde og salte retter, men også i bagværk.

Dr. Oetker Gelatinepulver er af god kvalitet, og ligger højt på bloomskalaen med en værdi på min. 240. Det giver pulveret en høj styrke og gør det nemt at arbejde med. 

Anvendelsesmuligheder:

  • til garnering af kolde buffeter
  • til kød, fisk, frugt og grøntsager sat i gelé
  • til sylte, surrib og lign.
  • til søde dessertgeléer og frugtgeléer

Tilberedning:

  1. Den krævede mængde gelatine røres ud i 50 gange mængden af koldt vand. Lad udbløde i 10 min.
  2. I en gryde opvarmes opløsningen under stadig omrøring indtil gelatinen er helt opløst.
    Hvis retten er varm, kan trin 2 springes over og den udblødte gelatine opløses i stedet direkte i den varme ret.
  3. Den lunkne gelatineopløsning tilsættes den tilberedte ret.
  4. Lad retten sætte sig i min. 4 timer på køl. Det anbefales at tilberede retten med gelatine dagen i forvejen.

Gelatinen kan tilsættes smag med eddike, vin, salt og krydderier.


Nettovægt: 1000 g

20 g Gelatinepulver til 1 l væske. Tilsvarende mængde husblas: 12 blade
50 g Gelatinepulver til 2,5 l væske. Tilsvarende mængde husblas: 30 blade
200 g Gelatinepulver til 10 l væske. Tilsvarende mængde husblas: 120 blade
 

Gelatine (okse)

Kan indeholde spor af soja, laktose, æg, gluten, mandel, pistacie-, hassel- og valnød.

  PER 100 g   
Energi 1464 kJ
344 kcal
Fedt 0,1 g
heraf mættede fedtsyrer 0 g
Kulhydrat 0,5 g
heraf sukkerarter 0 g
Kostfibre 0 g
Protein 86 g
Salt 0,75 g

Kan indeholde spor af soja, laktose, æg, gluten, mandel, pistacie-, hassel- og valnød.

Kollistr.: 10 x 1000 g
Varenr.: 1-39-207201
EAN: 4008241720134