Dr. Oetker 95 års fødselsdags-talkage

En lækker talkage til enhver festlig lejlighed. Mørdejsbundene komplementerer den friske og søde smag fra vaniljecremen og de friske bær helt perfekt! Pynt den efter din egen smag, fx med årstidens friske bær og marengstoppe.

Til  10-12 portioner

 

Mørdejsbunde

300 g hvedemel

75 g mandelmel

75 g flormelis

3 tsk Dr. Oetker Vaniljesukker

1 knsp. salt

200 g koldt smør i tern

1 æg str. M/L

 

Konditorcreme

200 g Dr. Oekter Quickcreme

1 l sødmælk

5 dl piskefløde

ca. 100 g hindbærmarmelade

 

Mini marengskys

2 æggehvider str. M/L

150 g sukker

Dr. Oetker Concentrated Red Colour

 

Pynt

Friske hindbær

Friske jordbær

Krymmel efter ønske

Citronmelisse efter ønske

Mini marengskys

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk det til det er sejt og sukkeret er opløst. Farv marengsen i den ønskede farve. Kom marengsen i sprøjteposer med den stjernetyl der ønskes.

Marengsen sprøjtes ud på bagepapir og bages i 1 time ved varmluft 90 grader. Ovnen holdes lukket under hele bagningen. Sluk derefter ovnen og lad dem stå på eftervarmen til ovnen er kold.

 

Mørdejsbunde - bunde til to tal

Smuldr smørret i melblandingen. Tilsæt derefter flormelis og vaniljesukker og saml dejen med ægget. Del dejen i fire. Rul dejen let flad og pak den i film. Sættes på køl i 30 min.
 

Rul den kolde dej ud. Hver dej skal være ca. 1/2 cm tyk og fylde ca. ét A4 papir. Læg den udprintede skabelon oven på og skær tallene ud med en skarp kniv. (skabelonen findes i opskriftoversigten under navnet "Skabelon til taludskæring". Den kan nemt downloades og udskrives).

 

Tip: Den overskydende dej kan bruges til små medaljer.


Bag bundene ved 175 grader i ca. 12-14 min. alt afhængig af ovn. De tages ud, når de er gyldne. Lad dem køle helt af.

 

Konditorcreme

Rør Quickcreme pulveret ud i tempereret sødmælk med en elmixer på laveste trin, og pisk derefter yderligere 5 min. på mellemste trin. Lad cremen stå i 15 min. i køleskab. Så er den klar til brug. 

Pisk flødeskummen. Pisk den kolde kagecreme godt igennem, så der ingen klumper er i. Vend flødeskummen i kagecremen. Kom cremen i en sprøjtepose med en rund tyl.
 

Samling i talkagen og pynt

Placér to bunde på et fad. Sprøjt små bobler af creme på bundene. Sprøjt små bobler af hindbærmarmelade mellem cremeboblerne. Læg forsigtigt en bund ovenpå.

Sprøjt igen bobler af creme på den nye bund og pynt med bær og marengskys samt andet ønsket pynt på toppen. Servér straks.