Jordbær-rabarber mousse lagkage

En sød og smagfuld lagkage med en luftig mousse. Pyntet med moussebomber og marcipanbånd. Kagen bygges op med lagkagebunde samt vaniljecreme og jordbær-rabarber mousse.

Til 12 portioner

Springform: Ø 24 cm

 

Lagkagebunde

4 æg

150 g sukker

3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

1/4 dl Vand

150 g Hvedemel

1/2 tsk Dr. Oetker Backin Bagepulver

 

Vaniljecreme & jordbær-rabarber mousse

60 g Dr. Oetker Quickcreme

3 dl Sødmælk

2 tsk Dr. Oetker Vaniljesukker

100 g Dr. Oetker Jordbær-rabarber mousse

2 dl Sødmælk

1,5 dl fløde

 

Flødeskumsrosetter

2 dl Piskefløde

Bloomy Blackcurrant krymmel

 

Marcipanbånd

300 g Marcipan

150 g Flormelis

40 g Flydende GLukose

Dr. Oetker Concentrated Red Color

Majsstivelse til udrulning

Lagkagebunde:

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er luftigt og skummende. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i og rør det sammen. Kom dejen i en smurt bageform (ø 24 cm). Læg bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden ved 200 grader i 20-25 min. nederst i ovnen. Lad lagekagebunden køle helt af på en bagerist og del den derefter i to. 

 

 

Vaniljecreme og jorbær-rabarber mousse:

Forbered din form, så den er klar til at hælde vaniljecreme og mousse i. Kom kageplast i en springform eller kagering. Kom den ene lagkagebund i formen. 

 

Kom Quickcreme pulver, samt vaniljesukker i en skål sammen med den tempererede sødmælk. Pisk det sammen på laveste trin og derefter mellemste trin i 5 min. Lad hvile i køleskab i 15 min. Tilsæt flødeskum hvis du øsnker en konditorcreme. Hæld cremen i formen og top med den anden lagkagebund. 

 

Kom sødmælk og fløde i en skål og rør den anførte mængde mousse pulver i. Pisk med en elmixer i 5 min. Hæld moussen på toppen af kagen og glat ud. Lagkagen stilles på køl. Hvis du ønsker moussebomber, tages lidt af moussen og kommes i en silikoneform. Stil bomberne på frost indtil moussen har sat sig og pynt med de frosne bomber på toppen af kagen.

 

 

Flødeskumsrosetter:

Pynt med flødeskumsrosetter mellem bomberne. Drys krymmel på toppen.

 

Marcipanbånd:

 

Ælt marcipan, flormelis, glukosesirup og rød farve sammen. Kom marcipanen i køleskab indtil den skal bruges. Rul marcipanen ud i majsstivelse til et langt bånd (ca. 60 cm. langt og 6 cm højt). Rul macipanbåndet rundt om kagen.