Julecupcakes med chai-mousse

En skøn julecupcake med smag af chai-te. Cupcaken er bagt med varme krydderier og toppet med en cremet chai-/chokolademousse. De er gode sammen med en kop te i den kolde vintertid.

Til 10-12 portioner

Cupcakes

100 g blødt smør

225 g sukker

1 spsk Dr. Oetker Vaniljesukker

180 g hvedemel

1/2 tsk Natron

1 tsk Brunkagekrydderi

1/2 dl mælk

50 g instant chai-pulver

 

Topping

25 g instant chai-pulver

1-2 spsk kogende vand

1 1/2 dl letmælk

80 g Dr. Oetker Mousse au Chocolat blanc

100 g flødeost

Cupcakes:

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg ad gangen og pisk 1 minut efter hvert æg. Rør hvedemel, natron og brunkagekrydderi samt mælk og chai-pulver i æggemassen. Fordel dejen i muffinforme.

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Bag cupcakesene i 20-25 min. Afkøl cupcakesene.

 

 

Topping:

Toppingen tilberedes lige inden servering.

Rør chai-pulver ud i vandet og tilsæt letmælk. Tilsæt mousse-pulver og flødeost og pisk i min. 2 min. for at få en cremet og luftig topping. Fyld toppingen i en sprøjtepose med stjernetyl og fordel toppingen på de bagte cupcakes og pynt dem som du ønsker. Servér dem straks.