Julekugler med risalamande

Overrask julegæsterne med de fineste julekugler, der består af en risalamandemousse med en kerne af kirsebærsauce, overtrukket med rød glaze.
Sæt prikken over i'et ved at toppe julekuglerne med en hank af chokolade og et spray guldglimmer.

Til 5 julekugler

 

Redskaber

Silikoneforme runde: ø 2,8 cm og ø 5,8 cm

Digitalt termometer

Kagerulle

Rund udstikker 3-4 ø cm

Plastiksprøjte

Stavblender

 

Kirsebærkugler

1 blad Dr. Oetker Husblas guld

½ dl (75 g) kirsebærsauce, bær drænet fra

1 spsk. citronsaft

2 spsk. sukker

 

Risalamande mousse

4 blade Dr Oetker Husblas guld

1 spsk. citronsaft

½ dl vand

50 g sukker

300 g risengrød

4 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker

3 dl fløde

 

Mandelbund

50 g hvedemel

25 g Hakkede Mandler

35 g koldt smør i tern

25 g flormelis

1 tsk. Mandelaroma

 

Glaze

6 blade Dr Oetker Husblas guld

130 g Glukosesirup

100 g sukker

90 g vand

100 g kondenseret mælk

150 g hvid chokolade

1 tube Dr Oekter Concentrated Red Colour

 

Modelleringschokolade

100 g hakket mørk chokolade

Dr. Oetker Gold Glimmer Spray

Kirsebærkugler

Husblassen lægges i blød i kold vand. Opvarm kirsebærsauce, citronsaft og sukker i en gryde. Når sukkeret er opløst, tages gryden af varmen. Vrid husblasen for vand og smelt det sammen med kirsebærsaucen.

Fyld en sprøjte med kirsebærsauce og sprøjt det i de mindste, runde silikoneforme (ø 2,8 cm). Stil silikoneformen med kirsebærkuglerne i fryseren i 3-4 timer, indtil de har sat sig.

 

Risalamande mousse

Udblød husblassen i koldt vand. Varm citronsaft, vand og sukker op. Når det koger og sukkeret er smeltet tages det af varmen, husblasen smeltes derefter sammen med citronsiruppen. Vend herefter massen sammen med risengrød og vaniljesukker.

Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend det sammen med risengrøden. Kom risalamande moussen i en sprøjtepose.

 

Samling

De største silikoneforme (ø 5,8 cm) fyldes halvt op med risalamande mousse. Befri de frosne kirsebærkugler fra silikoneformen og placér dem i midten af risalamandemoussen. Kom den resterende risalamande mousse ovenpå og lad kuglerne sætte sig i fryseren i 3-4 timer.

 

Mandelbunde

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Alle ingredienser til mandelbundene æltes sammen og dejen lades hvile på køl i mindst 30 min.

Rul dejen ud på bagepapir og udstik små runde oblater med en rund udstikker ø 3-4 cm. Udstik bundende med 1 cm mellemrum, fjern den overskydende dej. Flyt ikke bundende men bag dem på det bagepapir, hvor de er udstukket. Gentag med resterende dej. Bag bundene i 5-8 minutter midt i ovnen, indtil de bliver let gyldne. Lad dem køle af på pladen.

 

Glaze

Glazen forberedes først, når risalamande moussekuglerne har sat sig.

Udblød husblassen i koldt vand. Varm glukosesirup, sukker og vand op, når sukkeret er opløst. Rør herefter kondenseret mælk i. Vrid husblassen for vand og lad den smelte sammen med den varme masse. Kom den hvide chokolade i en høj beholder og hæld den varme masse heri, tilsæt Concentrated Red Colour og blend massen med en stavblender. Husk ikke at bevæge stavblenderen op og ned, da der vil opstå luftbobler.

Kom plastfolie på og ned i beholderen, således det rører glazen og lad den køle ned til 35 °C. Placér herefter de frosne moussekugler på en rist og hæld glazen udover. Lad glazen sætte sig.

 

Modelleringschokolade

Blend chokoladen til helt fint pulver. Ælt chokoladen sammen med hænderne indtil den samler sig. Varmen fra hænderne vil gøre at chokoladen samler sig. Det vil blive klistret så brug eventuelt handsker hvis ønsket. Form toppe til julekuglerne af modelleringschokoladen, sprøjt dem med guld og placér en på toppen af hver julekugle.

 

Tip

Har du overskud af mandelbunde, kan resten af bundende gemmes i en lufttæt beholder og bruges som lækre mandelsmåkager.

Rester af overskydende kirsbærgelé og risalamandemousse, kan støbes i en anden form eller kommes i serveringsglas. Andre forme kan også bruges til desserten, hvis du ikke har runde silikoneforme - fx. halvkugle forme i silikone, eller støb desserten som en kage i lag i en springform.

 

Noter

  • Risengrøden der er brugt i opskriften er tilberedt fra opskriften bag på Pama Grødris-pakken. ½ portion giver ca. 480 g
  • 500 g kirsebærsauce giver ca. 400 g sauce, når bær er drænet fra.
     

Serveringsforslag

Knus nogle af de ekstra mandelbunde og drys dem på tallerkenen ved servering.

Andre inspirerende opskrifter