Kartoffelruller i salat med hvidvinsdampet perlebyg

Lækre Kartoffelruller i en salat med hvidvinsdampet perlebryg og lækre ingredienser som blandt andet blåbærsirup og friske ærteskud. En frisk og let salat.

Til 10 portioner

20 stk. Dr. Oetker Kartoffelruller Friskost-krydderurter

500 g perlebyg

½ l hvidvin

½ l vand

4 spsk. blåbærsirup

100 g hasselnøddeflager

2 spsk. dijonsennep

1 citron

1 fed hvidløg

1 dl vindruekerneolie

4 gulerødder (400 g)

2 gule pebre (300 g)

2 rødløg (240 g)

1 agurk (300 g)

2 spsk. nigellafrø

5 spsk. friske ærteskud

4 spsk. sødskærm (spansk kørvel)

Salt og peber

  1. Kog perlebyg i en gryde med vin og vand i ca. 20 min. Køl dem af. Varm Kartoffelrullerne i en konvektomat ved 200° C i 8-10 min.
     
  2. Kom blåbærsirup og hasselnøddeflager i en varm pande og karamellisér flagerne. Køl dem af på et stykke bagepapir, og hak dem let. Kom sennep, saft fra 1 citron, hvidløg i en skål og pisk lidt efter lidt vindruekerneolie i. Smag vinaigretten til med salt og peber.
     
  3. Hak gulerødder, gul peber, rødløg og agurk i meget fine tern. Drys salt på agurken, og kom det hele i en skål. Bland perlebyggen i, og vend det sammen med vinaigretten.
     
  4. Anret salaten med hasselnødder, nigellafrø, ærteskud, sødskærm, og Kartoffelruller på toppen.

    Tips: Pynt med tørrede kornblomster.