Cremestang med æbler

Lækker cremestang med æbler til kaffen.

Til ca. 20 store stykker

150 g smør eller margarine

500 g hvedemel

1 spsk. Dr. Oetker Bagepulver

4 spsk. sukker

2 æg

1 ½ dl mælk

Æg til pensling

(perle-) sukker til pynt

 

Fyld

45 g Dr. Oetker Quickcreme

2 dl sødmælk

3 æbler

Sukker

  1. Smuldr smørret i hvedemelet og tilsæt bagepulver, sukker, æg og mælk. Ælt dejen let sammen og rul den ud til ca. ½ cm tyk stang på længde med en gastronombakke.
     
  2. Hæld cremepulveret i 2 dl tempereret mælk under omrøring med en elmixer på laveste trin. Pisk yderligere 5 min på mellemste trin, og fordel herefter cremen på midten af dejen.
     
  3. Skræl æblerne, og skær dem i tynde både. Læg æblebådene oven på cremen, og drys med sukker.
     
  4. Fold siderne ind over fyldet, pensl med æg og pynt med (perle-) sukker. Bag æblestangen ca. 30 min ved 180° C.